EHBO bij Baby’s en Kinderen 9 maart 2024

Beschrijving

EHBO en Levensreddend Handelen bij baby’s en kinderen

Schok & Pomp

Deze cursus EHBO en levensreddend handelen bij baby’s en kinderen wordt speciaal georganiseerd door Claire! De training wordt gegeven op zaterdag 9 maart 2024 van 15:00 tot 18:00 uur voor de mede-moeders en vriendinnen van Claire, bij haar thuis: Overtoom 373i, 1054 JN Amsterdam.

Eens kijken of er een kraal in je neus past, een vinger tussen de deur of een ongelukkige val; ouders van jonge kinderen worden geacht te weten wat goed is om te doen! Maar als de dreumes zich heeft gebrand aan die hete thee, koel je dan met koud of lauw water? Wanneer mag er wel en wanneer mag er geen jodium in een wond? Of erger, wat doe je als je kleintje zich verslikt in een druif en het steeds benauwder krijgt?

De docenten van Schok & Pomp zijn arts, co-assistent of verpleegkundigen. Zij beschikken dus allemaal over praktijk ervaring en hebben daadwerkelijk levensreddende handelingen verricht. Zij behandelen de veel voorkomende ongelukjes met baby’s en kinderen en oefenen met iedereen het reanimeren en gebruik van een AED.

De training is door verschillende kinderartsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leer je hoe te handelen in geval van een medische noodsituatie en hoe een AED te bedienen.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, heeft een prettig tempo en is leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat je niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Kosten

De training kost € 85,- incl. BTW. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden een EHBO cursus in het eerste aanvullende pakket van de zorgverzekering. Check dus bij de zorgverzekering: 95% van de cursisten krijgt de training volledig vergoed!

Certificaat

Iedereen ontvangt na afloop ook een persoonlijk “Eerste Hulp aan Kinderen” certificaat. Handig als je verzekeraar hierom vraagt bij de declaratie.

 


De training

De training bestaat uit 2 delen.

Zodra je je opgeeft ontvang je binnen 24 uur een e-learning. Deze kun je alvast zelf online doornemen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod en kun je de theorie eigen maken.

Het tweede deel is de praktijktraining van 15:00 tot 18:00 uur op zaterdag 9 maart 2024. De training vindt plaats bij Claire thuis op Overtoom 373i, 1054 JN Amsterdam. 

Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden.

Inschrijven

Graag per persoon inschrijven. Op deze manier krijg je namelijk een persoonlijke factuur voor declaratie bij de zorgverzekeraar.

 


Onderwerpen

  • Reanimatie Baby’s en Kinderen
  • Gebruik van een AED
  • Epilepsie
  • Nek-en wervelletsel
  • Bewusteloosheid met dreigende verstikking
  • Verdrinking
  • Stabiele zijligging
  • Ernstige bloeding
  • (Brand-)wonden
  • Klein letsel aan: pols, hand, enkel en voet

Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

3 uur online en 3 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: