EHBO en Levensreddend Handelen bij Volwassenen

3 uur e-learning en 3 uur praktijktraining.
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar
 • CursusEHBO en Levensreddend Handelen bij Volwassenen
 • LocatieIncompany en Amsterdam, Capelle a/d IJssel, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen
 • Cursusduur3 uur e-learning en 3 uur praktijktraining.
 • DocentenArtsen en coassistenten
 • CertificaatLevendsreddend handelen bij volwassenen (2 jaar geldig)
 • Prijs€ 105,- p.p. (inclusief BTW)

EHBO en Levensreddend handelen bij volwassenen

Deze cursus EHBO en levensreddend handelen bij volwassenen is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie. 

Let op: Deze cursus wordt tot wel 100% vergoed door uw zorgverzekeraar. Check het gelijk via het tabblad vergoedingen.

Levensreddend handelen bij volwassenen

Onze cursus EHBO is uniek en praktisch toepasbaar omdat het is ontwikkeld op basis van een analyse van de meest voorkomende ongevallen binnen Nederlandse organisaties (CBS en StatLine). Hierdoor worden alleen de echt nuttige onderdelen voor een EHBO’er behandeld.

Maatwerk EHBO training incompany

Als wij bij u incompany de EHBO training geven (vanaf 6 personen) kunnen we altijd de inhoud of de voorbeelden van de cursus aanpassen op uw situatie, door bijvoorbeeld veel voorkomende risico’s mee te nemen in de training, of eerder meegemaakte ongelukken te behandelen. Als u niet genoeg werknemers heeft om een training vol te krijgen dan kan u uw werknemers inschrijven voor de open EHBO voor volwassenen training op deze pagina. Voor de open inschrijving geldt een minimum aantal cursisten van 6. Als dit aantal niet wordt bereikt zal er een alternatief cursus moment worden gekozen.

Opbouw van de EHBO voor volwassenen training

EHBO e-learnings

Zodra u zich opgeeft ontvangt u binnen 24 uur een e-learning. Deze e-learning kan u op uw eigen tempo wanneer het u uitkomt doornemen. Door de training op te splitsen kunnen EHBO herhaling cursisten op een rapper tempo door de e-learning heen, en kunnen beginnende EHBO’ers in alle rust de informatie tot zich nemen. In deze e-learning komen alle onderwerpen aan bod en kun je de theorie eigen maken. Deze e-learning duurt gemiddeld 3 uur.

EHBO praktijktraining

Het tweede deel is de praktijktraining. Tijdens de 3 uur praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren zelf en het gebruik van de AED. Tijdens de training is er ook ruimte voor specifieke vragen: u heeft vast een idee welk voorbeeld u graag wilt behandelen tijdens de training. Of vragen die leven bij uw collega’s. Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. Wij nemen voor de training contact op en spreken specifieke wensen door.

EHBO cursus in een halve dag

Door de opsplitsing van e-learning en praktijktraining ben je effectief maar 3 uur weg van je werk, nadat je de e-learning hebt gemaakt op het moment dat het jou uitkomt. Dat is ideaal voor bedrijven met drukke agenda’s, roosters of diensten. De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Onderwerpen

 • Reanimatie & AED gebruik
 • Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
 • Epilepsie
 • Stabiele zijligging
 • Nek-en wervelletsel
 • Bewusteloosheid met dreigende verstikking

 

16-04-2024

19:00 – 22:00 uur

Koningin Wilhelminalaan 5,

3527 LA Utrecht

15-5-2024

19:00 – 22:00 uur

Koningin Wilhelminalaan 5,

3527 LA Utrecht

13-06-2024

19:00 – 22:00 uur

Koningin Wilhelminalaan 5,

3527 LA Utrecht

 

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

 

 

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: