BHV voor Kinderopvang

3 uur e-learning, 4 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar
  • CursusBHV voor Kinderopvang
  • LocatieBij u op locatie, Utrecht, Amsterdam
  • Cursusduur3 uur e-learning, 4 uur praktijktraining
  • DocentenArtsen en coassistenten
  • CertificaatHet Oranje Kruis EHBO bij baby's en kinderen certificaat + BHV (Schok&Pomp) voor kinderopvang certificaat (2 jaar geldig), erkend door GGD en Wet IKK
  • CursusdataIn overleg
  • Prijs145,- vrijgesteld van btw

EHBO en BHV Kinderopvang

Onze BHV voor de kinderopvang cursus is ontwikkeld om een veilige omgeving te garanderen voor jonge levens. Met een focus op specifieke behoeften en uitdagingen in de kinderopvangsector, bieden wij een gespecialiseerde EHBO en BHV combinatie training om pedagogisch medewerkers voor te bereiden op noodsituaties. Na succesvol doorlopen van deze training ontvangt u het wettelijk erkende Oranje Kruis Certificaat (2 jaar geldig) voor EHBO bij Baby’s en kinderen waarmee u voldoet aan de wet IKK, en een BHV-certificaat.

Ontworpen vanuit de praktijk

De BHV-cursus is ontworpen met de originele Schok & Pomp Levensreddend Handelen cursus als fundament, en is samengesteld door ervaren artsen van de Spoedeisende hulp, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima Centrum. Deze training biedt praktische vaardigheden om te handelen bij medische noodsituaties in de kinderopvang, het herkennen van (ernstige) ziekten bij kinderen, en effectieve reageren op acuut levensgevaar.

De training is gericht op werknemers in de kinderopvang, onderwijs of BSO, en de nadruk van de cursus ligt op het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van zowel kinderen als volwassenen in noodsituaties, met scenario’s gebaseerd op de praktijk.

Maatwerk BHV training voor kinderopvang

In deze BHV cursus wordt de focus gelegd op de meest voorkomende ongelukken binnen kinderopvangen. Iedere training is maatwerk: u heeft vast een idee welk specifiek voorbeeld u graag wilt behandelen tijdens de training. Omdat al onze docenten artsen en co assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. Wij nemen voor de training contact op en spreken specifieke wensen door.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Opbouw van de BHV kinderopvang training

Deze training is geschikt voor iedereen die zowel met kinderen als met volwassenen werkt. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten op school, sportverenigingen, etc. We gaan bijvoorbeeld ook in op een ontruiming met niet-zelfredzame personen, denk aan een baby groep op het kinderdagverblijf.

BHV e-learning

Zodra u zich opgeeft ontvangt u binnen 24 uur een e-learning. Deze e-learning kan u op uw eigen tempo wanneer het u uitkomt doornemen. Door de training op te splitsen kunnen bhv herhaling cursisten op een rapper tempo door de e-learning heen, en kunnen beginnende bedrijfshulpverleners in alle rust de informatie tot zich nemen. In deze e-learning komen alle onderwerpen aan bod en kun je de theorie eigen maken. De gemiddelde duur voor het afronden van de e-learning is 3 uur.

BHV praktijktraining

Het tweede deel is de praktijktraining van 4 uur. Tijdens de praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren zelf en het gebruik van de AED. Tijdens de training is er ook ruimte voor specifieke vragen: u heeft vast een idee welk voorbeeld u graag wilt behandelen tijdens de training. Of vragen die leven bij uw collega’s. Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. Wij nemen voor de training contact op en spreken specifieke wensen door.

BHV cursus in 1 dag

Door de opsplitsing van e-learning en praktijktraining ben je maar 4 uur weg van je werk, nadat je de e-learning hebt gemaakt op het moment dat het jou uitkomt. Zo hoef je niet meerdere dagen de opvang te sluiten voor het trainen van je personeel.

 

Onderwerpen

De noodsituatie
Bewustzijnsverlies
Reanimatie/AED bij baby’s 0-1jr
Reanimatie/AED bij kinderen 1-12jr
Reanimatie/AED bij volwassenen 12jr+
Dreigende verstikking bij baby’s 0-1jr
Dreigende verstikking bij kinderen 1-12jr
Dreigende verstikking bij volwassenen 12jr+
Brandwonden
Ernstige bloeding
Hoofd- en nekletsel
Allergische reactie
Beroerte
Epilepsie
Arm- en beenletsel
Snij- en scheurwonden
Vergiftiging
Dierenbeet/insectensteek
Oogletsel
Oververhitting/onderkoeling
Bloedneus
Pijn
Tandverlies
Oorproblemen
Koorts & koortsstuip
Brand & ontruiming
Vitaliteit

 

 

27-02-2024

18:00 – 22:00 uur

Kon. Wilhelminalaan 5,

3527 LA, Utrecht

 12-03-2024

18:30 – 22:30 uur

Kon. Wilhelminalaan 5,

3527 LA, Utrecht

 10-04-2024

18:00 – 22:30 uur

Kon. Wilhelminalaan 5,

3527 LA, Utrecht

 23-05-2024

18:30 – 22:30 uur

Kon. Wilhelminalaan 5,

3527 LA, Utrecht

17-06-2024

18:30 – 22:30 uur

Kon. Wilhelminalaan 5,

3527 LA, Utrecht

Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

Interesse?

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: