EHBO en Levensreddend handelen bij Baby’s en Kinderen

3 uur e-learning, 3 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar
  • CursusEHBO en Levensreddend handelen bij Baby’s en Kinderen
  • LocatieUtrecht
  • Cursusduur3 uur e-learning, 3 uur praktijktraining
  • DocentenArtsen en coassistenten
  • CertificaatLevensreddend handelen bij baby's en kinderen (2 jaar geldig, niet van het oranje kruis)
  • Prijs€ 105,- p.p. (inclusief BTW)

Schokjes & Pompjes

In samenwerking met artsen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima Centrum hebben we een 3 uur durende cursus “Schokjes & Pompjes” ontwikkeld. Deze staat helemaal in het teken van levensreddend handelen en EHBO bij baby’s en kinderen. Je leert onder andere hoe je een (ernstig) ziek kind kunt herkennen en wat te doen als er acuut levensgevaar dreigt. De onderwerpen zijn gekozen op basis van wat onze arts-docenten aan (ernstige) kinderziekten en/of aandoeningen veel voorbij zien komen.

Let op: Deze cursus wordt tot wel 100% vergoed door uw zorgverzekeraar. Check het gelijk via het tabblad vergoedingen.

Levensreddend handelen

De focus van deze cursus EHBO voor kinderen ligt op leren handelen indien een kind acuut levensbedreigend ziek is. We simuleren situaties waarbij handelen in de eerste minuten van levensbelang is. Daarnaast leren we het verschil tussen iets wat ernstig lijkt en iets wat ernstig is. Bijvoorbeeld koortsstuipen, uiterst vervelend om te zien maar zelden levensbedreigend. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Inhoud van de cursus eerste hulp bij kinderongevallen

E-learning kinder EHBO

Zodra u zich opgeeft ontvangt u binnen 24 uur een e-learning. Deze e-learning kan u op uw eigen tempo wanneer het u uitkomt doornemen. Door de training op te splitsen kunnen EHBO herhaling cursisten op een rapper tempo door de e-learning heen, en kunnen beginnende EHBO’ers in alle rust de informatie tot zich nemen. In deze e-learning komen alle onderwerpen aan bod en kun je de theorie eigen maken.

Praktijkles kinder EHBO

Tijdens de 3 uur durende training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve cursus en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast. We gebruiken de modernste reanimatie poppen die direct via een app laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feedback.

Maatwerk EHBO training incompany

Naast dat wij onze EHBO training in Utrecht op onze trainingslocatie geven kunnen wij de cursus ook vanaf 6 cursisten incompany aanbieden. Als wij bij u op locatie de EHBO voor baby’s en kinderen training geven kunnen we altijd de inhoud of de voorbeelden van de cursus aanpassen op uw situatie, door bijvoorbeeld veel voorkomende risico’s mee te nemen in de training, of eerder gebeurde ongelukken te behandelen. Het is ook mogelijk om de trainingen specifiek aan te passen aan uw protocollen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Wij geven de trainingen ook na kantooruren en in het weekend.

 

Onderwerpen

De noodsituatie
Bewustzijnsverlies
Reanimatie/AED bij kinderen 1-12jr
Dreigende verstikking bij baby’s 0-1jr
Dreigende verstikking bij kinderen 1-12jr
Brandwonden
Ernstige bloeding
Hoofd- en nekletsel
Allergische reactie
Beroerte
Epilepsie
Arm- en beenletsel
Snij- en scheurwonden
Vergiftiging
Dierenbeet/insectensteek
Oogletsel
Oververhitting/onderkoeling
Bloedneus
Pijn
Tandverlies
Oorproblemen
Koorts & koortsstuip
Verdrinking

 

10-04-2024

19:00 – 22:00 uur

Koningin Wilhelminalaan 5,

3527 LA Utrecht

23-05-2024

19:00 – 22:00 uur

Koningin Wilhelminalaan 5,

3527 LA Utrecht

17-06-2024

19:00 – 22:00 uur

Koningin Wilhelminalaan 5,

3527 LA Utrecht

 

Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: