Webinar: Meest voorkomende ongelukken bij 0 – 3 jarigen

1 uur
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar
  • CursusWebinar: Meest voorkomende ongelukken bij 0 – 3 jarigen
  • LocatieOnline
  • Cursusduur1 uur
  • DocentenArtsen en coassistenten
  • CertificaatGeen
  • Prijs€ 15,- p.p. (inclusief BTW)

Een ongelukje zit in een klein hoekje, hoe goed je ook oplet. Vooral in en rond het huis. Een pleister plakken lukt vaak wel. Maar stel dat je kind zich heeft verbrand aan een kop hete thee, van de commode valt of zich verslikt in een druif? Weet jij wat te doen?

Van alle kinderen wordt de eerste hulp het meest bezocht door jonge kinderen. In deze 1,5 uur durende live webinar leren 2 kinderartsen jou wat je kunt doen bij de “meest voorkomende ongevallen bij baby’s en peuters” en kun je al je vragen kwijt. Na afloop krijg je toegang tot een naslagwerk en kun je alle behandelde onderwerpen nog een keer op je eigen tempo doornemen.

Voor wie is de webinar geschikt?

De live webinar is een eerste kennismaking met eerste hulp voor iedereen met (klein)kinderen van 0 tot en met 3 jaar en is eenvoudig vanuit huis te volgen. Na het volgen van de webinar kun je een extra praktijktraining bij Schok & Pomp volgen waarin je vaardigheden als reanimatie, AED, stabiele zijligging en verstikking/verslikking kunt oefenen.

Door wie wordt de webinar gegeven?

De live webinar wordt gegeven door Lyan Rodijk, arts met werkervaring binnen de kindergeneeskunde, waaronder de spoedeisende hulp en intensive care.

Lyan Rodijk

Aanmelden en kosten

De live webinar duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 15,- , inclusief toegang tot het naslagwerk die je na de webinar ontvangt en waarin je alles nog eens rustig na kunt lezen.

Gelijk inschrijven

Waar gaan we het over hebben?

1. Valpartijen
De meest voorkomende oorzaak van een bezoek aan het ziekenhuis. Bijvoorbeeld kinderen die van de trap, een commode, een stoel of een speeltoestel vallen.

2. Brandwonden
Een groot risico bij jonge kinderen. Vaak omdat ze de gevaren niet kennen. Verbranding ontstaat vaak door hete vloeistoffen zoals (kraan)water, koffie, thee of soep. Maar ook door een heet voorwerp of vlammen.

3. Vergiftiging
Jonge kinderen zijn geneigd om alles in hun mond te stoppen. Dit kan leiden tot vergiftiging. Wat als ze medicijnen aanzien voor snoepjes, een slokje schoonmaakmiddel nemen of een hapje nemen van een paddenstoel in het bos?

4. Verstikking en verslikking
Doordat de mondmotoriek nog niet optimaal werkt hebben jonge kinderen een hoger risico om zich te verslikken. Bij verstikking wordt de luchtpijp afgesloten. Dit komt niet altijd door voedsel, ook kleine voorwerpen kunnen de oorzaak zijn.

5. Beknelling
Beknelling komt vaak voor bij jonge kinderen. Denk aan vingers tussen de deur in huis of bijvoorbeeld de auto.

6. Hoge koorts en koortsstuipen
Ieder kind heeft weleens koorts, maar wat doe je bij hoge koorts en hoe herken en handel je bij een koortsstuip?

7. Ernstige allergische reactie
Hoe merk je dat je kind een allergische reactie vertoont, en wat moet je dan doen?

Online kunnen we niet in de praktijk oefenen met reanimeren, AED, stabiele zijligging of verstikking/verslikking. Uiteraard kunnen we deze handelingen wel laten zien.

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: