Beschrijving
Incompany
Levensreddend handelen en EHBO voor (para)medici
Voor (para-)medici zijn er momenteel te weinig mogelijkheden om de kennis en kunde over levensreddend handelen up-to-date te houden. Bij artsen, die niet in de dagelijkse praktijk te maken krijgen met (acute) medische noodsituaties, vervaagd de kennis over levensreddend handelen.
Van elke arts, ongeacht specialisme, wordt geacht dat hij/zij tijdens een medische noodsituatie optreedt, waar dan ook. Het is om die reden dat artsen met enige regelmaat de praktische vaardigheden en kennis over levensreddend handelen dienen te verversen. Het huidige aanbod van EHBO-cursussen voor leken is incompleet, sluit niet aan op het kennis- en denkniveau van artsen en wordt niet gedoceerd in een passend tempo.
Derhalve hebben wij in samenwerking met o.a. docenten geneeskunde (Universiteit Utrecht), promovendi, assistent-chirurgen, poortartsen en kinderartsen in opleiding een to-the-point cursus levensreddend handelen ontwikkeld voor (para-)medici. De inhoud is gebaseerd op de meest recente versies van de NHG, ILCOR, Nederlandse Reanimatie Raad en ATLS.
ACCREDITATIEPUNTEN
Schok & Pomp is officieel erkend door de KNMG.
Voor de beroepsgroepen uit Cluster 1, 2 en 3 levert het volgen van deze training “Levensreddend handelen voor medici en para-medici” 3 accreditatiepunten op (GAIA/ABAN).
- Cluster 1: huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen voor verstandelijk gehandicapten
- Cluster 2: medisch specialisten
- Cluster 3: sociaal geneeskundigen
Heeft uw GGD-instelling, gezondheidscentrum of verpleeghuis interesse in het opfrissen van de kennis en kunde omtrent levensreddend handelen? Wilt de cursus op een prettig tempo en op academisch denkniveau kunnen volgen? Vraag dan een offerte aan.
Heeft uw organisatie ook BHV nodig?
Wist u dat u tegen een kleine meerprijs én één uur extra deze cursus kan combineren met onze BHV cursus?
Na afloop ontvangen alle deelnemers dan ook een geldig BHV-certificaat.
Onderwerpen
[su-columns][su-column width=”48%”]
- Verstikking en verdrinking (bij volwassene of kind)
- Hypovolemische shock met/zonder actieve bloeding
- CVA/TIA
- Epileptisch insult vs. syncope
[/su-column][su-column width=”48%”]
- Brandwonden
- Circulatiestilstand
- Automatische Externe Defibrillator (AED)
- Reanimatie en (tucht)recht
[/su-column][/su-columns]