Partou Runners Ouderavond – EHBO bij Baby’s en Kinderen -Praktijk en Online

Beschrijving

EHBO en Levensreddend Handelen bij baby’s en kinderen

Schok & Pomp

 

Deze cursus EHBO en levensreddend handelen bij baby’s en kinderen wordt speciaal georganiseerd voor de ouders en verzorgers van de kinderen van Partou Runners. De training wordt gegeven op Veurselaan 109-115, 2272 AT Voorburg op donderdag 12 oktober van 19:00 – 22:00 uur.

Eens kijken of er een kraal in je neus past, een vinger tussen de deur of een ongelukkige val; ouders van jonge kinderen worden geacht te weten wat goed is om te doen! Maar als de dreumes zich heeft gebrand aan die hete thee, koel je dan met koud of lauw water? Wanneer mag er wel en wanneer mag er geen jodium in een wond? Of erger, wat doe je als je kleintje zich verslikt in een druif en het steeds benauwder krijgt?

De docenten van Schok&Pomp zijn arts, co-assistent of verpleegkundigen. Zij beschikken dus allemaal over praktijk ervaring en hebben daadwerkelijk levensreddende handelingen verricht. Zij behandelen de veel voorkomende ongelukjes met baby’s en kinderen en oefenen met iedereen het reanimeren en gebruik van een AED.

De training is door verschillende kinderartsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leer je hoe te handelen in geval van een medische noodsituatie en hoe een AED te bedienen. 

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, heeft een prettig tempo en is leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat je niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Kosten

We mogen deze training aanbieden voor € 85,- (in plaats van € 95,-). Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden een EHBO cursus in het eerste aanvullende pakket van de zorgverzekering. Check dus bij de zorgverzekering: 95% van de cursisten krijgt de training volledig vergoed!

 


De training

De training bestaat uit 2 delen.

Zodra je je opgeeft ontvang je binnen 24 uur een e-learning. Deze kun je alvast zelf online doornemen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod en kun je de theorie eigen maken.

Het tweede deel is de praktijktraining van 19:00 – 22:00 uur op donderdag 12 oktober 2023. De training vindt plaats op Veurselaan 109-115, 2272 AT Voorburg. 

Tijdens de praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren zelf en het gebruik van de AED.

Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn, kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. 

Inschrijven

Wil je samen komen naar de training? Zodra je de EHBO cursus op de website in je winkelmandje hebt, kun je het aantal verhogen naar 2 personen. Geef in het opmerkingen veld wel de voornaam, achternaam en email adres van de 2e persoon op. Op die manier kunnen we de 2e persoon ook de voorbereidende e-learning sturen!

 


Onderwerpen

[su-columns][su-column width=”48%”]

  • Reanimatie Baby’s en Kinderen
  • Omgang met de AED
  • Epilepsie
  • Nek-en wervelletsel
  • Bewusteloosheid met dreigende verstikking

[/su-column][su-column width=”48%”]

  • Verdrinking
  • Stabiele zijligging
  • Ernstige bloeding
  • (Brand-)wonden
  • Klein letsel aan: pols, hand, enkel en voet

[/su-column][/su-columns]


Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

[su-columns][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Bernard-Leenstra-Oprichter-Schok-Pomp.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Joline-Roze-Arts-onderzoeker-Gynaecologische-Oncologie-UMC-Utrecht.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Hilde-Schutte-Semi-arts-Specialisatie-Chirurgie.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Mimount-Bourfiss-Arts-Onderzoeker.jpg”]
[/su-column][/su-columns]

3 uur online en 3 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: