Partou Middag Bonbon Boerderij – EHBO bij Baby’s en Kinderen – Praktijk

Beschrijving

EHBO en Levensreddend Handelen bij baby’s en kinderen

Schok & Pomp

 

Deze cursus EHBO en levensreddend handelen bij baby’s en kinderen wordt speciaal georganiseerd voor de ouders of verzorgers en kinderen van Partou Bonbon boerderij. De training wordt gegeven op  op woensdag 22 maart van 15:00 – 17:30 uur op Voordijk 464, 2993 BD Barendrecht

Vallen van een klimrek, een vinger tussen de deur of een ongelukkige val; goed om te weten wat te doen voor ouders, maar ook kinderen zelf! Maar als oma zich per ongeluk heeft gebrand aan die befaamde, hete soep, koel je dan met koud of lauw water?  Of erger, wat doe je als je vriendje tijdens de pauze zich verslikt in een druif en het steeds benauwder krijgt?

De docenten van Schok&Pomp zijn arts, co-assistent of verpleegkundigen. Zij beschikken dus allemaal over praktijkervaring en hebben daadwerkelijk levensreddende handelingen verricht. Zij behandelen de veel voorkomende ongelukjes met baby’s en kinderen en oefenen met iedereen het reanimeren en gebruik van een AED.

De training is door verschillende kinderartsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leer je hoe te handelen in geval van een medische noodsituatie en hoe een AED te bedienen. 

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, heeft een prettig tempo en is leuk om te volgen voor ouder en kind.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat je niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

 


De training

De training bestaat uit de praktijktraining van 15:00 – 17:30 uur op woensdag 22 maart 2023. De training vindt plaats op Voordijk 464, 2993 BD Barendrecht. 

Tijdens de praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren en het gebruik van de AED.

Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. 

Inschrijven

Voor het een bedrag van €15,-  kan zowel kind als één ouder of verzorger deelnemen aan de training. 

Bij het aanschaffing van een training EHBO voor Baby’s en Kinderen kunnen ouders zich aanmelden onder de naam van het kind. Hierdoor ontvang je na afloop van de training via de mail een certificaat op naam van het kind. Het is ook mogelijk voor ouders om zich aan te melden onder de eigen naam.


Onderwerpen

[su-columns][su-column width=”48%”]

  • Reanimatie Kinderen
  • Omgang met de AED
  • Nek-en wervelletsel
  • Bewusteloosheid met dreigende verstikking

[/su-column][su-column width=”48%”]

  • Verdrinking
  • Stabiele zijligging
  • (Brand-)wonden
  • Klein letsel aan: pols, hand, enkel en voet

[/su-column][/su-columns]


Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

[su-columns][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Bernard-Leenstra-Oprichter-Schok-Pomp.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Joline-Roze-Arts-onderzoeker-Gynaecologische-Oncologie-UMC-Utrecht.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Hilde-Schutte-Semi-arts-Specialisatie-Chirurgie.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Mimount-Bourfiss-Arts-Onderzoeker.jpg”]
[/su-column][/su-columns]

2,5 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: