EHBO training bij meest voorkomende sportongevallen bij rugby

Beschrijving

Reanimatie & AED + Sportongevallen bij rugby

Schok & Pomp

Deze cursus Reanimatie & AED in combinatie met veel voorkomende sportongevallen bij rugby wordt speciaal op dinsdagavond 30 mei van 19:00 tot 22:00 uur georganiseerd voor de trainers en ouders van de Voorburgse Rugby Club. Er is plek voor maximaal 24 deelnemers. 

De training vindt plaats in het Clubhuis van de Voorburgse Rugby Club gelegen aan De Star 21, 2266 NA, Leidschendam. 

Na afloop ontvangen alle deelnemers een EHBO certificaat. 

De training is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie en hoe een AED te bedienen. De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.


De training

De training bestaat uit 2 delen.

Voorbereidende e-learning
Zodra u zich opgeeft ontvangt u de e-learning “Reanimatie & AED”. Deze kunt u alvast zelf online doornemen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod en kunt u de theorie eigen maken.  

Praktijktraining
Het tweede deel is de praktijktraining op dinsdag 30 mei van 19:00 – 22:00 uur. De eerste twee uur zal gaan over Reanimatie en het gebruik van een AED (voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud) en in het laatste uur worden veel voorkomende sportongevallen op het rugbyveld behandeld. 

Tijdens de praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren zelf en het gebruik van de AED. Naloop van de training ontvangt u een EHBO certificaat. 

Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een EHBO training in het eerste aanvullende pakket. Via deze link kunt u kijken of uw zorgverzekeraar een EHBO cursus vergoedt.


Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

[su-columns][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Bernard-Leenstra-Oprichter-Schok-Pomp.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Joline-Roze-Arts-onderzoeker-Gynaecologische-Oncologie-UMC-Utrecht.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Hilde-Schutte-Semi-arts-Specialisatie-Chirurgie.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Mimount-Bourfiss-Arts-Onderzoeker.jpg”]
[/su-column][/su-columns]

 

2 uur online en 3 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: