Levensreddend handelen en EHBO bij volwassenen – Avans

Beschrijving

Cursus

Schok & Pomp:

Levensreddend handelen en EHBO bij volwassenen

Speciaal voor de opleiding “Integrale Veiligheidskunde” geven wij al enkele jaren deze cursus “Levensreddend handelen en EHBO bij volwassenen” op de Avans Hogeschool in Breda. Deze training is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze cursus van 3 uur leer je hoe je moet handelen in geval van een medische noodsituatie.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat je niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.


De training

Tijdens de 3 uur durende training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve cursus en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast.

We gebruiken de meest moderne reanimatiepoppen die direct via een APP laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feed-back.

Na afronding van deze training ontvang je het certificaat “Levensreddend handelen en EHBO bij Volwassenen”.


Onderwerpen

[su-columns][su-column width=”48%”]

 • Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
 • Epilepsie
 • Stabiele zijligging
 • Nek-en wervelletsel
 • Bewusteloosheid met dreigende verstikking

[/su-column][su-column width=”48%”]

 • Verstikking
 • Verdrinking
 • Ernstige bloeding
 • Brandwonden
 • Reanimatie
 • Omgang met de AED

[/su-column][/su-columns]


Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

[su-columns][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Bernard-Leenstra-Oprichter-Schok-Pomp.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Joline-Roze-Arts-onderzoeker-Gynaecologische-Oncologie-UMC-Utrecht.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Hilde-Schutte-Semi-arts-Specialisatie-Chirurgie.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Mimount-Bourfiss-Arts-Onderzoeker.jpg”]
[/su-column][/su-columns]

 

Eenmalige praktijktraining, 3 uur
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Test

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: