Reanimatie trainingen door Artsen

In Nederland worden wekelijks 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. In zo’n situatie is elke minuut belangrijk, want elke minuut dat er geen bloed wordt rondgepompt gaan je organen verder achteruit. Het is daarom niet alleen belangrijk dat omstanders een hartstilstand op tijd herkennen en 112 bellen, maar ook van levensbelang dat er gelijk wordt gestart met reanimeren.

Bij Schok & Pomp vinden we dat iedere Nederlander net als zijn veters kan strikken ook zou moeten kunnen reanimeren. Zo voorkom je onnodig verlies van levens door te laat en /of slecht reanimeren in die eerste minuten na een hartstilstand.

Leer Reanimeren

Reanimatie en AED cursus

Voor sommigen lijkt reanimeren zeer ingewikkeld, anderen denken er misschien te makkelijk over. Het belangrijkste is dat men durft te handelen in die eerste cruciale minuten dat er nog geen ambulance bij is, en in die periode het slachtoffer in leven houdt door de juiste techniek te hanteren.

Onze Reanimatie & AED-cursus is ontworpen om levens te redden. Deze training is ontwikkeld door ervaren artsen van de Spoedeisende hulp, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Maxima Centrum en leert je reanimeren en een AED bedienen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn, kunnen zij je de relevantie van het handelen goed uitleggen.

Onze reanimatie certificaten zijn 2 jaar geldig.

Reanimeren van volwassenen, kinderen en baby’s

Bij deze reanimatiecursus wordt ook specifieke aandacht besteed aan de verschillen tussen het reanimeren van volwassenen en het reanimeren van kinderen en baby’s. Hiervoor nemen we ook 3 soorten poppen mee. Zo weet u altijd wat u moet doen bij een hartstilstand en kunt u levens redden binnen elke leeftijdsgroep. De training is opgebouwd vanuit de expertises van artsen die deze technieken gebruiken om levens te redden op de spoedeisende hulp en in kinderziekenhuizen.

Cursus reanimeren op maat

Deze training is geschikt voor iedereen die zowel met kinderen als met volwassenen werkt. Leerkrachten op school, orthodontisten, sportverenigingen, etc. Of voor iedereen die wil kunnen reanimeren. Iedere training is maatwerk: u heeft vast een idee welk specifiek voorbeeld u graag wilt behandelen tijdens de training. Omdat al onze docenten artsen en co assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. Wij nemen voor de training contact op en spreken specifieke wensen door.

Herhalingscursus reanimeren

Of je nou voor het eerst leert reanimeren, of je al eerder een reanimatietraining hebt gevolgd, bij Schok & Pomp volgt iedereen dezelfde training. Bij ons is namelijk geen training hetzelfde waardoor herhaalcursisten altijd wel weer wat bijleren.

Waarom leren reanimeren bij Schok & Pomp

  • De praktijkervaring van onze medische docenten
  • Modernste materialen en poppen
  • Leuke lessen, op maat gemaakt voor uw situatie

Ook bij andere situatie levensreddend leren handelen? Bekijk dan onze levensreddend handelen en EHBO cursussen.

Wij nemen de cursistenadministratie uit handen

Van planning tot rapportage; wij verzorgen de gehele cursistenadministratie voor uw organisatie. HR en opleidingsmanagers krijgen een eigen inlog, zodat zij zelf real-time ieder overzicht in kunnen zien. Bespaar tijd bij uw collega’s en bepaal zelf tot waar u de planning uit handen geeft. 

AFAS-koppeling

Altijd een actueel overzicht van het personeelsbestand. Geen handmatige in- en uitdienst lijsten meer doorgeven! Alle certificaten zijn direct inzichtelijk en worden rechtstreeks in het profiel van de medewerker opgeslagen. Door de AFAS-koppeling weten wij welke certificaten er gaan verlopen en wie er ingepland moet worden voor de training. 

Incompany training

Wij geven incompany trainingen door heel Nederland bij u op eigen locatie. Nuttig om tijdens een EHBO training specifieke scenarios die passen bij uw branche te bespreken.

Open inschrijving training

Met onze open inschrijving trainingen is het makkelijk aansluiten: een nieuwe medewerker kan snel voor EHBO of BHV een losse training volgen, in een bestaande groepstraining op locaties door heel Nederland.  

Trots dat wij cursussen geven bij: