Reanimatie & AED voor VvAA

Beschrijving

Schok & Pomp: Reanimatie en gebruik AED

Deze cursus Reanimatie en gebruik AED wordt speciaal georganiseerd door VVAA.

Na afronding van de training krijgt u een Reanimatie & AED certificaat dat twee jaar geldig is.

Voor de cursus wordt een eigen bijdrage van €10,- gevraagd.

Er kunnen 12 mensen deelnemen per training. Als de training vol zit kan het zijn dat je wordt gevraagd om bij een andere datum aan te sluiten.

De training Reanimatie & AED is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende Hulp ontworpen. In deze training van twee uur leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten arts of coassistent zijn kunnen zij u de relevantie van het handelingen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.


De training

De training bestaat uit twee delen: een voorbereidende e-learning en een daaropvolgende praktijktraining. Tijdens de anderhalf uur durende praktijktraining wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve cursus en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast.

We gebruiken de meest moderne reanimatiepoppen die direct via een APP laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feedback.


Onderwerpen

  • Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
  • Bewusteloosheid met dreigende verstikking
  • Stabiele zijligging
  • Reanimatie
  • Omgang met de AED

Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of coassistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet per se bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

1,5 uur e-learning & 2 uur praktijktraining
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: