EHBO bij Volwassenen en BHV voor Puur Oost

Beschrijving

EHBO en Levensreddend Handelen Combi BHV

Schok & Pomp

Deze cursus EHBO en levensreddend handelen bij volwassenen, gecombineerd met BHV, wordt dinsdagavond 17 september 2024 speciaal gegeven voor Puur Oost. Ondernemersvereniging Puur Oost biedt u deze training aan voor slechts €7,50 als ondernemer in Utrecht Oost. Vul bij inschrijving ook uw adres in, zodat duidelijk is dat u ondernemer bent in Utrecht Oost.

We geven de training op de eigen trainingslocatie van Schok & Pomp, Koningin Wilhelminalaan 5 te Utrecht. Er plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Aan het einde van de EHBO training behandelen we ook de BHV onderwerpen, zoals brand en ontruiming. Als u als ondernemer daar behoefte aan heeft, is dit dus een uitstekende combinatie. Na afloop ontvangt u sowieso een EHBO-certificaat en als u het BHV onderdeel ook hebt gevolgd een EHBO- én een BHV-certificaat.

De training is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie en hoe een AED te bedienen.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

 


De training

De training bestaat uit 2 delen.

Voorbereidende e-learning
Zodra u zich opgeeft ontvangt u een e-learning. Deze kunt u alvast zelf online doornemen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod en kunt u de theorie eigen maken. U ontvangt zowel de e-learning “Levensreddend handelen en EHBO bij Volwassenen” als de BHV Basis e-learning. Als u óók een BHV certificaat wilt halen neemt u beide e-learnings door. Anders is enkel “Levensreddend handelen en EHBO bij Volwassenen” voldoende.

Praktijktraining
Het tweede deel is de praktijktraining van 19:00 – 22:00 uur op dinsdag 17 september 2024. Bij inschrijving kunt u zelf kiezen welke datum beter past. Het BHV-deel neemt ongeveer het laatste uur in beslag.

Tijdens de praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren zelf en het gebruik van de AED.

Omdat al onze docenten artsen en coassistenten zijn, kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden.


Onderwerpen

 • Reanimatie Volwassenen
 • Omgang met de AED
 • Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
 • Epilepsie
 • Nek-en wervelletsel
 • Bewusteloosheid met dreigende verstikking
 • Brand
 • Verstikking
 • Verdrinking
 • Stabiele zijligging
 • Ernstige bloeding
 • (Brand-)wonden
 • Klein letsel aan: pols, hand, enkel en voet
 • Ontruiming en communicatie

Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of coassistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet per se bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

E-learning 3 uur en een praktijktraining 3 uur
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: