EHBO en Levensreddend Handelen bij volwassenen (zonder BHV) – Puur Oost ondernemers & bewoners

Beschrijving

EHBO en Levensreddend Handelen bij volwassenen (zonder BHV)

Schok & Pomp

Deze cursus EHBO en levensreddend handelen bij volwassenen (zonder BHV) wordt maandagavond 1 mei en dinsdagavond 24 oktober speciaal gegeven voor ondernemers en bewoners van Puur Oost. De kosten van deze training bedragen 20 euro per persoon. Vul bij inschrijving ook uw adres in, zodat duidelijk is dat u ondernemer of bewoner bent in Utrecht Oost.

We geven de training op onze eigen trainingslocatie van Schok&Pomp, St. Jacobsstraat 123 – 135 te Utrecht. Per avond is er plaats voor maximaal 16 deelnemers. 

Na afloop ontvangen alle deelnemers een EHBO certificaat. 

De training is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen. In deze korte cursus leert u hoe u moet handelen in geval van een medische noodsituatie en hoe een AED te bedienen.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

Wij richten ons met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat u niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.


De training

De praktijktraining is op maandag 1 mei of dinsdag 24 oktober van 19:00 – 22:00 uur. Bij inschrijving kunt u zelf kiezen welke datum beter past. 

Tijdens de praktijktraining wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de competenties, zoals het reanimeren zelf en het gebruik van de AED.

Na afloop van de training ontvangt u een EHBO certificaat op naam.  

Omdat al onze docenten artsen en co-assistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. 


Onderwerpen

[su-columns][su-column width=”48%”]

 • Reanimatie Volwassenen
 • Omgang met de AED
 • Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
 • Epilepsie
 • Nek-en wervelletsel
 • Bewusteloosheid met dreigende verstikking

[/su-column][su-column width=”48%”]

 • Verstikking
 • Verdrinking
 • Stabiele zijligging
 • Ernstige bloeding
 • (Brand-)wonden
 • Klein letsel aan: pols, hand, enkel en voet 

[/su-column][/su-columns]


Docenten

De docenten bij Schok & Pomp zijn arts of co-assistent. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet persé bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden.

[su-columns][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Bernard-Leenstra-Oprichter-Schok-Pomp.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Joline-Roze-Arts-onderzoeker-Gynaecologische-Oncologie-UMC-Utrecht.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Hilde-Schutte-Semi-arts-Specialisatie-Chirurgie.jpg”]
[/su-column][su-column width=”24%”][block image=”/wp-content/uploads/2020/03/Mimount-Bourfiss-Arts-Onderzoeker.jpg”]
[/su-column][/su-columns]

3 uur
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: