Flitswebinar: Zandbak en zonnebrand – Feiten en fictie

0,5 uur
tip: de tabknoppen zijn scrollbaar
  • CursusFlitswebinar: Zandbak en zonnebrand – Feiten en fictie
  • LocatieOnline
  • Cursusduur0,5 uur
  • DocentenBernard Leenstra
  • CertificaatGeen
  • Datum09-07-2024

Schok & Pomp Medische trainingen geeft o.a. BHV en EHBO bij Baby’s en Kinderen trainingen. Wij werken uitsluitend met docenten die over praktijkervaring beschikken: artsen, co-assistenten met Spoedeisende Hulp ervaring of Intensive Care Verpleegkundigen. Maar ook het management om de pedagogisch medewerkers heen krijgt (medische) vraagstukken op het bureau die men aan een arts zou willen voorleggen.

In deze live webinar bespreekt arts en oprichter Bernard Leenstra 2 onderwerpen die relevant zijn voor iedereen die te maken heeft met opleidingen inzake de kwaliteit en veiligheid in kinderopvang.

Geef je op voor deze webinar, maak op een laagdrempelige manier kennis met het medisch perspectief op deze onderwerpen en stel alle vragen die je hebt!

Welke onderwerpen worden behandeld in dit webinar?

  • Zonnebrand;
  • Zandbak;

Is het nu wel of niet verstandig om kinderen in de zandbak te laten spelen? Verhoogt dat niet het infectierisico? En, hoe zit het nu precies met zonnebrand? Zitten hier ook risico’s aan? En hoe voorkom je dat je kind verbrandt? In deze webinar zal Dr. Bernard Leenstra, huisarts bij Schok & Pomp, deze vragen beantwoorden. Daarnaast staan we stil bij wat handig is voor een pedagogisch medewerker om te weten over deze ziekten

Door het volgen van deze webinar kan iedereen die betrokken is bij de veiligheid,  kwaliteit en opleiding binnen de kinderopvang kennis nemen van het medisch perspectief op deze onderwerpen en deze medische argumenten meenemen bij beslissingen over de uitvoer en keuzes binnen de organisatie.

Bernard Leenstra (32) oprichter van Schok & Pomp Medische Trainingen, is naast zijn baan als medisch directeur ook huisarts. Zijn ervaringen als dokter op de Spoed Eisende Hulp (SEH), waarbij hij veelal slachtoffers zag die baat zouden hebben gehad bij goede eerstehulpverlening op locatie, hebben hem geïnspireerd om iedereen in Nederland kennis over EHBO bij te brengen. Een belangrijk onderwerp daarbinnen is de kinder-EHBO. Iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt zou goed moeten weten wat te doen als een kind iets overkomt. Bernard wil graag bijdragen om die kennis te verbeteren.

Inschrijven training

Meer dan +50000 cursisten

Wat zeggen cursisten
over de Schok & Pomp EHBO Cursus?

Trots dat wij cursussen hebben mogen geven bij o.a.: