blog
05 mei 2020

Artsen schieten leerkrachten Voortgezet Onderwijs te hulp

Artsen schieten leraren voortgezet onderwijs te hulp 

 Leraren voorgezet onderwijs kunnen zich nu voorbereiden op een terugkeer voor de klas met de nieuwe online training Veilig voor de klas in Coronatijd. Deze training is gemaakt door artsen en coassistenten geneeskunde van Schok&Pomp Medische Trainingen. Ze willen hiermee leraren handvatten aanreiken, hoe ze veilig en verantwoord voor de klas kunnen staan, als op 2 juni het voortgezet onderwijs weer van start gaat.  

 De online training van drie uur is te vinden op www.veiligvoordeklas.nl en kan gevolgd worden op een smartphone, tablet of PC. Na afronding ontvangen deelnemers automatisch updates per e-mail als dat door ontwikkelingen rondom Corona nodig is.
De online training kost € 99,- per school met een maximum van 20 leraren. Voor grotere scholen is er een bundel van € 250,- met een maximum van 100 leerkrachten. Een losse e-learning kost € 19,95. 

 “Goede informatie is echt nodig. Het gaat om de gezondheid van leerlingen én leerkrachten.”, aldus Sanne Kox, arts in opleiding bij Schok&Pomp. “Onze artsen en co-assistenten hebben de afgelopen maanden zelf in de frontlinie gestaan van Corona-gerelateerde zorg. Wij zijn nauw verbonden met het onderwijs omdat we ons al jaren inzetten voor EHBO-onderwijs op scholen. Deze combinatie heeft ertoe geleid dat wij in zeer korte tijd deze training konden ontwikkelen. Want als een van je leerlingen een wondje heeft, mag je hem of haar dan wel of niet een pleister opplakken? En moet je dan wel of geen beschermende kleding dragen? Wat kun je doen om het besmettingsgevaar te minimaliseren? Zulke praktische vragen leven enorm onder de leraren.” 

 Meer informatie en bestellen kan op www.veiligvoordeklas.nl. 

  Meer informatie over het bestellen van de training